Zilver boven de 35 dollar, is de 40 dollar in zicht?

Zilver bullionZilver is gister door de 35 dollar grens heengegaan waar de zilverprijs al lange tijd tegenaan zat. Mede door de aanhoudende onrust in Europa en de olie crisis die dreigt in het Midden Oosten is de zilverprijs behoorlijk opgelopen. Hoe reeël is het om te denken dat zilver door kan stoten tot de 40 dollar per troy ounce? Zijn er genoeg gunstige factoren die de prijs van zilver kunnen opstuwen?

De kans dat de prijs van zilver door gaat stoten naar 40 dollar per troy ounce is behoorlijk groot, aangezien ook de komende periode het er niet naar uitziet dat de oliecrisis wordt opgelost in het Midden Oosten en dat ook Europa enige tijd nodig heeft om te herstellen. Een ongunstig effect is wel dat door het dalende consumentenvertrouwen er minder geld wordt uitgegeven aan luxe artikelen waar vaak zilver in is verwerkt. Dit kan op termijn een nadelig effect hebben op de zilverprijs.

De afgelopen 3 maanden heeft de prijs van zilver in ieder geval een goede ontwikkeling doorgemaakt, waarbij de prijs 27 dollar per troy ounce is opgelopen naar een zilverkoers van 35 dollar per troy ounce.

Zilverprijs

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>