Zilver verloor in April 12% van haar waarde!

Zilver duikeltWe weten dat het al langere tijd niet erg goed is gesteld met de edelmetaal markten. Zo zijn er in 2013 al grote verliezen geweest voor zowel de goudprijs en ook zilver ontkomt niet aan de slachting die op dit moment plaatsvindt. Zilver verloor alleen in april al 12% van haar waarde!

De zilverprijs begon de maand op een koers van bijna 28 dollar per troy ounce, op 27,94 dollar. Gedurende de maand daalde het edelmetaal naar een uiteindelijke zilverkoers op 30 april van 24,42 dollar. In totaal is zilver daarmee met 12% gedaald in één maand tijd. Maar de koers die op 30 april werd bereikt is niet het dieptepunt van de maand. Op 23 april stond zilver op 23,01 dollar per troy ounce, dus zilver heeft zich nog enigszins weten te herstellen, maar de verliezen blijven groot.

Ook in mei lijkt het niet veel beter te worden voor de zilverkoers. Inmiddels staat de koers van zilver op 23,75 dollar, mede door de aanhoudende economische situatie in de wereld. Het lijkt de grootmachten in de wereld niet te lukken om de economie in de wereld zonder steun infuus draaiende te houden. Waar gaat het eindigen?

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>