Zilverprijs na oplevering weer terug bij af

De zilverkoers is de week goed begonnen met een uiteindelijke stijging naar $33 per troy ounce. Echter blijkt de markt het niet te zien zitten in het zilver en zette de zilverkoers in de loop van de week weer een daling in naar een prijs van $31,4 per troy ounce. Investeerders investeren liever in goud dan in zilver, omdat de goudkoers veel harder oploopt dan de zilverkoers.

Een andere belangrijke reden voor de daling van de zilverkoers is de economische situatie. Zilver wordt in veel producten verwerkt, echter wanneer consumenten de producten niet aanschaffen is er ook vanuit de industrie minder zilver nodig. Hierdoor is de vraag laag waardoor de zilverkoers niet oploopt. Wanneer de economische vooruitzichten beter worden en consumenten meer gaan besteden zal de vraag naar zilver vanuit de industrie toenemen. Met de toenemende vraag zal dan ook hoogstwaarschijnlijk de zilverkoers gaan oplopen.

Zilverkoers van deze week

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>